Popis
Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni. Představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování.Každý recept doprovází fotografie.
Doprovodná textová část obsahuje obecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, nejrůznější zajímavosti z botaniky a zemědělství,básně, písně,historky... prostě vše o pampelišce.
Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze například pampelišky na Šumavě začínají kvést až otři týdny později, na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.
Foodstyling: Milena Volfová
Ilustrace: Pavla Dvorská
Fotografie: Alesandra Chytra
Dekorstyling: Denisa Bartošová
Nakladatel: Jana Vlková
ISBN:978-80-907055-1-7
Pevná vazba, 185 x 185 mm, 96 stran
Rok vydání:2019 (1. vydání)
Hmotnost | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.