Popis
Pěstování potravin a soběstačnost v nejistých časech
Tvůrčí a výkonné zahradničení pro dobré i těžké časy.
V době nejistého počasí a společenské nestability prudce stoupá zájem lidí o pěstování vlastních potravin. Tato kniha představuje techniky pěstování schopné čelit výzvám sahajícím od zdravotních a finančních problémů přes speciální dietní požadavky až po vážné katastrofy a klimatické změny.
Americká bioložka a odbornice na zahradničení Carol Deppe čerpala z vědeckých objevů v mnoha odvětvích a vyvinula obecné principy nezdolného zahradničení. Zahradníci se podle autorčiných podrobných instrukcí naučí pěstovat, získávat, skladovat a používat pět potravin, které jsou z hlediska soběstačnosti zásadní: brambory, kukuřici, fazole, dýně a vejce.
Dozvědí se, jak:
- pěstovat potraviny za divokého počasí a klimatických změn
- zahradničit s malou nebo nulovou zálivkou a bez přísunu kupovaných zdrojů
- zahradničit efektivně a pohodlně (dokonce i s bolavými zády)
- přizpůsobit svoji zahradu speciálním dietním potřebám (alergie, celiakie ad.) nebo nutnosti kontrolovat váhu
- péct podle originálních bezlepkových receptů (bez dalších zrnin, umělých pojiv či mléčných výrobků) chleba a koláče z doma vypěstované kukuřice
- chovat hejno nosných kachen nebo slepic, propojit chov se zahradničením a pěstovat si pro drůbež většinu krmiv
- (a též různá zahradnická tajemství v šestnáctistránkové barevné příloze)
Nezdolný zahradník je koncepční, praktická příručka pro zahradníky všech úrovní zkušenosti. Carol Deppe je optimistická, a zároveň realistická a nabízí neocenitelné rady, jak mohou zahradníci (i jejich komunity) vzkvétat.
Přeložila Pavla Kosinová. Předmluvy k českému vydání napsali Eva Hauserová a Marek Kvapil.
Pěstování potravin je jednou z nejpozitivnějších změn, které může člověk učinit tváří v tvář nejisté budoucnosti.
Podobné produkty
Hmotnost | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.