Popis
Přemýšlejme o kvalitě a původu potravin, vařme pokrmy okořeněné veselou přípravou a dochucené šetrným spotřebitelstvím.
Kuchařek leží v rodinných knihovničkách i knihkupectvích snad tisíce. V této se ale dočtete, jakou uhlíkovou stopu výsledný pokrm má, které potraviny představují největší zátěž pro životní prostředí a jaké suroviny chytře vyměnit, aby jídlo bylo zdravé, chutné a zároveň byla radost ho připravovat.
Třicet osvědčených receptů vyných lektory z „lipkových“ kuchyní a programů organizace Lipka tak, aby se dal dobře vařit ve větší společnosti – s rodinou, žáky a žákyněmi ve škole nebo dětmi z kroužku.
Součástí jsou i infoboxy s tipy na hry a obměny jídel, srovnání uhlíkové stopy vybraných potravin a malý vhled do celé problematiky.
Planeta na talíři vás bude při každodenním kouzlení v kuchyni inspirovat k přemýšlení o kvalitě a původu používaných surovin. Opravdu potřebujeme potraviny z druhé strany zeměkoule, když nám okolí poskytuje dostatek kvalitních a chutných přísad?
Hmotnost | 0.2 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.